Nauta

Suomalaista kunnon lihaa perhetiloilta

Alla muutama maistiainen nautavalikoimastamme.

Pistetäänkö pastramiksi!

Naudanrinnasta tehtävä pastrami on slow foodia sanan varsinaisessa merkityksessä. Sen valmistusprosessi kestää yli 1,5 viikkoa. Pastrami sopii esim. kylmien tai lämpimien leipien täytteeksi, noutopöydän leikkelevadille tai salaatteihin.

   

Hanger Steak, ylikypsä

on maultaan vahva ja koostumukseltaan mehevän rasvainen. Se toimii hyvin sellaisenaan omassa liemessään lämmitettynä, pihveinä, viipaleina tai kuutioituna erilaisissa kastikkeissa ja höystöissä.

VINKKI: Käytä murean Hanger steakin leikkuusta irtoava pienempi liha esimerkiksi tortillojen tai suolaisten piirakoiden täytteenä. 

 

Chuck Eye Roll, ylikypsä (naudan niska)

Jiihaa! Ylikypsä Chuck Roll on poikkeuksellisen mureaa ja mehukasta lihaa, joka on eroteltu naudan etuselästä amerikkalaisella lihanleikkuutavalla. Liha löytyy heti entrecotén jälkeen ja on etuselän maukkainta lihaa.

VINKKI: Leikkaa Chuck Roll esimerkiksi siivuiksi ja paista pannulla, tarjoile paistin tavoin tai kuorruta grillissä. Sopii hyvin myös riivittynä pulled beefinä käytettäväksi. 

 

Flank Steak, ylikypsä

Grillaajien herkku on naudan kuvelihaa, joka on pintapaistettu ja haudutettu ylikypsäksi. Liha on isosyistä, vähärasvaista ja erittäin maukasta. Tarjoa vaikka yrteillä maustettujen kasvisten tai pekoni-papupaistoksen ja valkosipulimajoneesin kanssa.

VINKKI: Kuutioituna Flank steak sopii erinomaisesti wrapeissa käytettäväksi.